Egy jólsikerült kirándulás az Agórába


Szeptember vége felé elmentünk Debrecenbe az osztállyal. Legelőször az Agóra Tudományos Élményközpontba látogattunk el. Itt nagyon sok interaktív játékot próbáltunk ki és érdekes bemutatókon vettünk részt. A Bermuda-jelenség nagyon érdekes volt, ezáltal megtudhattuk, hogy az Atlanti-óceánban található Bermuda-háromszögben miért tűntek el repülőgépek és hajók. Az én kedvenc játékom a Tárulj aszlakám! volt, amelyet két-négy fős csapatok játszhattak. A bűvös asztal számos fejtörő feladatot rejtett, melyeket megfejtve megtudhattuk az asztal nevét.


Ezután sétáltunk egyet az Agóra körüli parkban, amelyben a botanikus kert is van, ahol nagyon sok és érdekes növényt láthattunk. A kertész bácsi mesélt nekünk a növényekről és az ott található kaktuszokról is. Nekem nagyon tetszett és elhallgattam volna estig a növényekről szóló érdekességeket, de mivel az idő haladt, ezért nekünk is tovább kellett mennünk.


A Déri Múzeumba is ellátogattunk, ami szintén nagyon szép volt, tele gyönyörű festményekkel. A rajztanárnő minden képről elmondta, hogy mit ábrázol. Azok a festmények, amelyeket mi megnéztünk Jézus Krisztust és a népet, a zsidókat ábrázolták. A Munkácsy-trilógia két festménye mellett egy másik kiállítást is megtekintettünk, a nagyváradi Szent László Múzeumból Debrecenbe átvitt gyűjteményt, pl. papi ruhákat. Nagyon érdekes volt mindkét kiállítás és maga a múzeum is.


Ezután megnéztük a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumot is, ahol sok mindent megtudhattunk a szobrászatról. Érdekes videókat tekintettünk meg a különböző szobrászati technikákról. Ezután interaktív feladatokat oldottunk meg a látottak alapján. Nagyon jól éreztük magunkat.


A hazafelé indulás előtt még bementünk egy könyvesboltba, s itt sok könyvet megtekinthettünk, és amelyik nagyon megtetszett nekünk, meg is vehettük.


Nagyon jól éreztük magunkat e tartalmas, élményekben gazdag napon. Köszönjük szépen Molnár Tünde osztályfőnöknőnknek, hogy elvitt minket erre a szép kirándulásra, és már alig várjuk a következő közös kirándulásunkat.


Kovács Kinga Kendra, V.B osztály

Kirándulás - Agóra - fotógaléria

Molnár Tünde - webmaster